PeerBerry

Τελευταία ενημέρωση: 22/6/2019

Τί είναι η PeerBerry

Η PeerBerry ιδρύθηκε την 1η Νοεμβρίου 2017, έχοντας στην πλατφόρμα της αρχικά δάνεια του loan originator Aventus Group και των θυγατρικών του. Έκτοτε έχει προσθέσει παραπάνω από 20 loan originators. Σχεδόν όλοι λειτουργούν σε ευρωπαϊκό έδαφος, δειλά δειλά όμως η PeerBerry έχει αρχίσει να προσθέτει loan originators απο την Ασία (βλ. Καζακστάν).

Προσφέρει δάνεια αποκλειστικά και μόνο σε Ευρώ, έτσι οι επενδυτές δεν επιβαρύνονται από τέλη μετατροπής συναλλάγματος. Το ελάχιστο ποσό που μπορεί κάποιος να επενδύσει σε ένα δάνειο είναι 10€.

Η PeerBerry είναι η μοναδική P2P πλατφόρμα από αυτές που έχουμε αξιολογήσει μέχρι τώρα στην οποία η ταυτοποίηση του χρήστη γίνεται όταν ο χρήστης ζητήσει ανάληψη και όχι στην εγγραφή. Αυτό σίγουρα βοηθάει στο να γίνει ευκολότερη και γρηγορότερη η εγγραφή του χρήστη/επενδυτή.

Τί είδους αποδόσεις προσφέρει;

Σύμφωνα με την ίδια την PeerBerry το NAR (Net Annualized Return – καθαρή ετησιοποιημένη απόδοση) είναι 11,98%.

Τα επίσημα στατιστικά της PeerBerry (22.6.2019)

Οι αποδόσεις του δικού μου portfolio κυμαίνονται γύρω στο 12.28%

Buyback guarantee

Το σύνολο των δανείων της PeerBerry καλύπτεται από buyback guarantee που σας επιστρέφει το σύνολο του επενδυμένου κεφαλαίου + τους τόκους που θα έπρεπε να έχουν καταβληθεί 60 μέρες μετά την μη εξόφληση της δόσης του δανείου.

Δευτερεύουσα αγορά (secondary market)

Η PeerBerry δεν διαθέτει προς το παρόν δευτερεύουσα αγορά.

Οι auto invest ρυθμίσεις μου

Το Auto Invest εργαλείο της PeerBerry σας δίνει την δυνατότητα να επενδύσει αυτόματα για εσάς. Η αλήθεια είναι ότι στις αρχές του 2019 το auto invest εργαλείο είχε προβλήματα έχοντας σαν αποτέλεσμα σημαντικό cash drag, παρατηρούμε όμως ότι από τον Απρίλιο τα προβλήματα αυτά να έχουν διορθωθεί.

Παρακάτω παραθέτω τις προσωπικές μου ρυθμίσεις για το εργαλείο αυτό.

Οι auto-invest ρυθμίσεις μου

Έχω μία στρατηγική Auto Invest για το σύνολο του κεφαλαίου που έχω προσθέσει στην πλατφόρμα. Επιλέγω δάνεια διάρκειας μέχρι 740 ημερών και με αποδόσεις πάνω από 11%. Παρατηρούμε ότι το auto invest εργαλείο δεν έχει επενδύσει όλο το ποσό (883,35 ευρώ από τα 1100 ευρώ που έχει διαθέσιμα). Όπως προαναφέρθηκε παλαιότερα ήταν εξαιρετικά αργό, οπότε επέλεξα να κάνω κάποιες επενδύσεις “με το χέρι”. Τα προβλήματα φαίνεται πως έχουν διορθωθεί, οπότε στους επόμενους μήνες δεν θα χρειαστεί να επέμβω και πάλι.

Αξιολόγηση PeerBerry: Συμπεράσματα

Η PeerBerry είναι μια αναπτυσσόμενη πλατφόρμα με τον αριθμό των επενδυτών, των δανείων και των επενδυμένων κεφαλαίων σε αυτά να αυξάνεται συνεχώς. Προσφέρει ευελιξία σε περίπτωση ανάληψης των κερδών, επιτρέποντας την ανάληψη ποσού ακόμα και 1€, ενώ μέσω του auto invest εργαλείου της μπορείτε να επιλέξετε αυτόματες επενδύσεις χωρίς να χρειάζεται να ξοδεύετε χρόνο στην πλατφόρμα.

Τα επενδυμένα κεφάλαια για το 2019

Πρόκειται για την πλατφόρμα με το μικρότερο ποσοστό late δανείων, στο portfolio μου και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αλληλεπίδρασή μου με αυτή.

Τέλος, η πλατφόρμα διαθέτει μια μοντέρνα και elegant ιστοσελίδα η οποία εξελίσεται συνεχώς.

Η γνώμη σας

Έχετε ήδη επενδύσει στη PeerBerry; Αν ναι, μοιραστείτε τις εντυπώσεις σας παρακάτω. Είστε ευχαριστημένος με τις αποδόσεις; Έχετε αντιμετωπίσει κάποιο ζήτημα που θα έπρεπε να το γνωρίζουν και οι άλλοι επενδυτές; Ποιό ποσοστό του portfolio σας θα επενδύατε στη PeerBerry;

Αφήστε τα σχόλιά σας παρακάτω.


Σχόλια

 1. Ιωάννης

  Γεια σου Δημήτρη και συγχαρητήρια για το site σου.

  Θέλω τη γνώμη σου για την πλατφόρμα PeerBerry. Είχα διαβάσει καλές κριτικές και κατέθεσα 500 ευρώ. Όταν μπήκαν και πήγα να ενεργοποιήσω το AutoInest υπήρχαν ελάχιστες προσφορές με 10% interest rate και όλες οι άλλες με 9%.

  Απογοητεύτηκα αλλά παρόλα αυτά είπα να προχωρήσω με αυτά τα δεδομένα. Μετά από 2 προσπάθειες παρατήρησα ότι αφήνοντας κάποιες ώρες να περάσουν δεν είχε βρει η πλατφόρμα τίποτα να επενδύσει. Τα κριτήριά μου ήταν μόνο από 9% και πάνω. Δε ξέρω γιατί συνέβη αυτό αλλά για κάποιο λόγο αγχώθηκα και τα τράβηξα.

  Θα ήθελα ένα σχόλιο για αυτό. Και αν έχεις κάποια άλλη πλατφόρμα να προτείνεις.

  Ευχαριστώ για την απάντηση

  1. Δημήτρης

   Γεια χαρά.

   Λόγω της κατάστασης με covid, οι αποδόσεις έχουν πέσει αισθητά, οπότε το 9-10% είναι πολύ καλό αυτή τη στιγμή. Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις μια αναζήτηση με το χέρι για τα διαθέσιμα δάνεια για να δεις αν τα κριτήρια τα οποία θέτεις βρίσκουν διαθέσιμα δάνεια, αν όχι θα πρέπει να αλλάξεις τα κριτήρια σου. Αυτή τη στιγμή βλέπω πολλά δάνεια με 9% και 10% αποδόσεις.

   Εφόσον τα κριτήρια της αναζήτησής σου επιστρέφουν διαθέσιμα δάνεια, τότε προχώρησε στο επόμενο βήμα που είναι η ρύθμιση του auto invest εργαλείου με τα ίδια κριτήρια. Τέλος θα σου έλεγα να περιμένεις τουλάχιστον 24 ώρες για να λειτουργήσει το autoinvest εργαλείο.

   Αν θέλεις να δοκιμάσεις κάποια άλλη πλατφόρμα θα σου πρότεινα την Mintos αυτή τη στιγμή

 2. Panagiotis

  Καλησπέρα, προσπάθησα να ψάξω για το πως φορολογούνται όλα αυτά αλλα δεν βρήκα κάτι. Έχεις καμια ιδέα; Γιατί αν φορολογούμαι πάνω από 10% είναι δώρον άδωρον.
  Your comment is awaiting moderation.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *