Fast Invest

Update (01/02/2020): Όπως αναφέρω σε σχετικό άρθρο, αποφάσισα να αποσυρθώ εντελώς από την πλατφόρμα και πλέον δεν προτείνω να επενδύσετε σε αυτή.
Μπορείτε να δείτε το εν λόγω άρθρο πατώντας εδώ!

Τί είναι η Fast Invest

Η FastInvest είναι μια P2P πλατφόρμα η οποία ενώνει επενδυτές με loan originators. Τα δάνεια τα οποία διατίθενται προς πώληση στην πλατφόρμα είναι καταναλωτικά δάνεια τα οποία έχουν εκδοθεί σε Ευρωπαϊκές χώρες και προσφέρουν αποδόσεις 9-16% με buyback guarantee.

Η εταιρεία πίσω από την πλατφόρμα βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ τα γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στην Λιθουανία, εκεί όπου 45 άτομα εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη της πλατφόρμας, την τεχνική υποστήριξη και το marketing.

Τί είδους αποδόσεις προσφέρει;

Η FastInvest προσφέρει από τις μεγαλύτερες αποδόσεις στην αγορά οι οποίες κυμαίνονται από 9% έως 16%.

Προσωπικά, και λόγω των μειονεκτημάτων που μπορείτε να δείτε παρακάτω έχω επενδύσει πολύ προσεκτικά ένα ποσό της τάξεως των 200€. Οι αποδόσεις μου κινούνται περίπου στο 13,24% το οποίο και θεωρώ εξαιρετικό.

BuyBack Guarantee

Όλα τα δάνεια τα οποία είναι διαθέσιμα για επένδυση στην FastInvest προστατεύτονται από buyback guarantee. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που κάποια δόση αποπληρωμής δανείου καθυστερήσει παραπάνω από τρεις μέρες, η FastInvest θα σας αποζημιώσει εξοφλώντας την δόση. Έτσι οι επενδυτές δεν χρειάζεται να περιμένουν 30 ή και 60 ημέρες όπως συμβαίνει στις άλλες πλατφόρμες για να πάρουν τα χρήματά τους πίσω σε περίπτωση αδυναμίας εξόφλησης.

Δευτερεύουσα αγορά (secondary market)

Δεν υπάρχει δευτερεύουσα αγορά στην FastInvest. Μπορείτε όμως ανά πάσα στιγμή να πουλήσετε πίσω την επένδυσή σας στην FastInvest. Δεν υπάρχει κάποια ποινή γι’ αυτό, αλλά αν πουλήσετε μέρη από δάνεια τα οποία κατέχετε δεν θα λάβετε καθόλου τόκους για τον χρόνο κατά τον οποίο είχατε επενδύσει. Επίσης, οποιοδήποτε ποσό σας έχει πιστωθεί σαν τόκος καθ’όλη τη διάρκεια της επένδυσής σας επιστρέφεται κι αυτό. Με λίγα λόγια θα πάρετε πίσω ακριβώς το κεφάλαιο που είχατε επενδύσει, αλλά σε καμμία περίπτωση τόκους.

Είναι σίγουρα ένας καλός τρόπος να πάρετε πίσω τα χρήματά σας όποτε εσείς το επιθυμείτε, παρόλα αυτά για να μεγιστοποιήσετε τις αποδόσεις σας και να μην χάσετε τόκους που ήδη έχετε κερδίσει το p2plending.gr σας προτείνει τα εξής:

Βήμα 1 – Σταματήστε το auto invest εργαλείο. Έτσι δε θα επενδύετε σε νέα δάνεια.

Βήμα 2 – Περιμένετε να αποπληρωθούν τα δάνεια στα οποία έχετε ήδη επενδύσει.

Βήμα 3 – Με το εργαλείο auto invest σε παύση, κεφάλαια τα οποία συσσωρεύονται από την αποπληρωμή δανείων παραμένουν στον λογαριασμό σας. Μπορείτε να αποσύρετε ολόκληρο ή μέρος των κεφαλαίων αυτών όποτε εσείς επιθυμείτε.

Φυσικά, τόκοι οι οποίοι έχουν πληρωθεί για δάνεια τα οποία έχουν εξοφληθεί δεν χάνονται.

Πλεονεκτήματα

Το κύριο πλεονέκτημα της FastInvest αναφέρεται στο όνομά της, κυριολεκτικά είναι εφικτό για κάποιον να επενδύσει γρήγορα, και εύκολα.

Η πλατφόρμα η οποία επανασχεδιάστηκε και ξεκίνησε την λειτουργία της το πρώτο τρίμηνο του 2019, δίνει την δυνατότητα να επενδύσεις από 1€, ενώ το auto invest εργαλείο της είναι από τα πιο αποτελεσματικά και γρήγορα που έχουμε συναντήσει.

Επίσης, οι αποδόσεις σε δάνεια σε Ευρώ είναι της τάξης 9-13% και είναι απο τις υψηλότερες της αγοράς.

Μειονεκτήματα

Η FastInvest δεν έχει ακόμα ανακοινώσει τους loan originators με τους οποίους συνεργάζεται. Για κάποιους επενδυτές αυτό είναι ένα μειονέκτημα, και αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, θα σας πρότεινα να προτιμήσετε πιο γνωστές πλατφόρμες όπως τη Mintos προς το παρόν.

Update (28/10/2019): Η FastInvest ανακοίνωσε τον πρώτο loan originator με τον οποίο συνεργάζεται.

Η FastInvest στα πρώτα βήματα της ασχολήθηκε και με την έκδοση κρυπτονομίσματος, φτάνοντας μέχρι ICO (Initial Coin Offering). Φαίνεται όμως ότι πλέον έχει εγκαταλείψει αυτά τα σχέδια, κάνοντας focus αποκλειστικά στον P2P δανεισμό. Οι τελευταίες ανακοινώσεις της εταιρείας οι οποίες συνέπεσαν με την παρουσίαση της καινούριας πλατφόρμας το πρώτο τρίμηνο του 2019 αναφέρουν χαρακτηριστικά:

FASTINVEST will refund every investor with their cryptocurrency investment. As well all the Affiliate Commission will be transferred to the provided Ethereum wallets.

Τέλος, ορισμένοι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί σχετικά με την διοίκηση της εταιρείας και συγκεκριμένα την CEO της, Simona Vaitkune, η οποία σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό της δεν έχει μεγάλη εμπειρία στον χώρο.

Update (01/02/2020): Όπως αναφέρω σε σχετικό άρθρο, αποφάσισα να αποσυρθώ εντελώς από την πλατφόρμα και πλέον δεν προτείνω να επενδύσετε σε αυτή.
Μπορείτε να δείτε το εν λόγω άρθρο πατώντας εδώ!

Η γνώμη σας

Έχετε ήδη επενδύσει στη FastInvest; Αν ναι, μοιραστείτε τις εντυπώσεις σας παρακάτω. Είστε ευχαριστημένος με τις αποδόσεις; Έχετε αντιμετωπίσει κάποιο ζήτημα που θα έπρεπε να το γνωρίζουν και οι άλλοι επενδυτές; Ποιό ποσοστό του portfolio σας θα επενδύατε στη FastInvest;

Αφήστε τα σχόλιά σας παρακάτω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *