Συμβουλές

Tip #1 – Συγκρίνετε όλες τις διαθέσιμες επιλογές

Η επενδυτική αγορά των P2P είναι νέα και αναπτύσσεται ραγδαία. Υπάρχουν διάφορες πλατφόρμες και η αγορά είναι ακόμα ακόρεστη. Τα κέρδη του επενδυτή μπορεί να διαφέρουν μέχρι και κατα 6% για δάνεια με το ιδιο “risk profile”. Το P2Plending.gr δημιουργήθηκε με σκοπό να βοηθήσει τους επενδυτές να εξασφαλίσουν τα μεγαλύτερα δυνατά κέρδη.


Tip #2 – Diversify, diversify, diversify

Το diversify είναι ο νο.1 κανόνας στις επενδύσεις και φυσικά αυτό ισχύει και στην αγορά των P2P επενδύσεων. Έτσι, συνιστούμε να επενδύετε σε διαφορετικές πλατφόρμες, είδη δανείων, χώρες και loan originators. Το ιδανικό θα ήταν κανένα από τα δάνεια να μην ξεπερνά το 0.5% του χαρτοφυλακίου σας σε P2P.


Tip #3 – Εκμεταλλευτείτε τα μπόνους εγγραφής

Οι περισσότερες πλατφόρμες διαθέτουν σύστημα μπόνους, το οποίο πιστώνεται στον λογαριασμό σας. Σε κάποιες το ποσό είναι ορισμένο (συνήθως 30-100 ευρώ) ενω σε άλλες δίνεται ποσοστό (συνήθως 0.5-1%). Είναι ένας καλός και εύκολος τρόπος να ενισχύσετε τα κέρδη σας. Στην σελίδα Προσφορές μπορείτε να δείτε τι κερδίζετε σε κάθε πλατφόρμα.


Tip #4 – Χρησιμοποιήστε τη δευτερεύουσα αγορά

Υπάρχουν φορές που οι P2P πλατφόρμες έχουν περιορισμένη διαθεσιμότητα σε καινούρια δάνεια (primary market). Επιπλέον η δευτερεύουσα αγορά παρέχει ρευστότητα σε επενδυτές που χρειάζονται άμεσα χρήματα. Πάντα να δίνετε προσοχή στο ιστορικό πληρωμών του δανείου πριν το αγοράσετε. Αποφύγετε δάνεια που καθυστερούν τις πληρωμές τους ή είναι κοντά στην ημερομηνία εξόφλησής τους. Οι πωλητές των δανείων αυτών ενδεχομένως δεν εμπιστεύονται το δανειστή οτι θα προβεί σε εξόφληση του δανείου.


Tip #5 – Σκεφτείτε την ρευστότητα

Ένα από τα μαθήματα που πήραμε από την πρόσφατη οικονομική κρίση είναι ότι η ρευστότητα μπορεί να … στεγνώσει πολύ γρήγορα. Οι περισσότερες P2P πλατφόρμες διαχειρίζονται πολλά δάνεια τα οποία πωλούνται σε καλές τιμές. Όμως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν θα συνεχιστεί να υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία σε μια επερχόμενη κρίση. Η δευτερεύουσα αγορά δεν θα πρέπει να θεωρηθεί εργαλείο για “γρήγορη έξοδο”. Αντιθέτως, είναι ένα εργαλείο εξισορρόπησης του χαρτοφυλακίου, πώλησης δανείων που δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα ή αγοράς δανείων με υψηλά επιτόκια.


Tip #6 – Κάντε την δική σας έρευνα

Μην βασίζεστε απόλυτα στις πληροφορίες που σας παρέχουν οι δανειστές και οι πλατφόρμες. Για μεγάλες επενδύσεις, αφιερώστε χρόνο στον έλεγχο των πληροφοριών που παρέχονται για κάθε μία ξεχωριστά. Αυτές οι πληροφορίες είναι εύκολα προσβάσιμες και θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε απροσδόκητες απώλειες.


Tip #7 – Κατανοήστε όλους τους κινδύνους

Όλες οι επενδύσεις ενέχουν κινδύνους και οι επενδύσεις σε P2P δεν αποτελούν εξαίρεση. Όλοι οι επιτυχημένοι επενδυτές κατανοούν τους πιθανούς κινδύνους και λαμβάνουν μέτρα για να τους ελαχιστοποιήσουν. Η εξάλειψη των κινδύνων δεν είναι εφικτή ωστόσο υπάρχουν πολλά πρακτικά βήματα που μπορούν να ακολουθήσουν οι επενδυτές ώστε να ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις τους.


Tip #8 – Χρησιμοποιήστε το auto invest tool

Το auto invest tool επιτρέπει στους επενδυτές να αγοράσουν δάνεια με προκαθορισμένα χαρακτηριστικά όπως το επιτόκιο και ο βαθμός κινδύνου και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε πλατφόρμες όπου τα δάνεια μοιάζουν μεταξύ τους. Υπάρχουν όμως ορισμένες παγίδες κατά την χρήση τους. Είναι σημαντικό να ρυθμίζετε το ελάχιστο επιτόκιο κοντά στα επιτόκια των διαθέσιμων δανείων καθώς επίσης και να δίνετε μεγάλη προσοχή σε παραμέτρους όπως το status του δανείου και το αν έχει buyback guarantee.


Tip #9 – Το ιστορικό πληρωμών είναι πολύτιμο

Οι περισσότερες πλατφόρμες παρέχουν ιστορικό πληρωμών για κάθε δάνειο, στο οποίο φαίνεται η ημερομηνία εξόφλησης κάθε δόσης του δανείου και αν αυτή έχει γίνει έγκαιρα. Με αυτόν τον τρόπο, ο επενδυτής μπορεί να υπολογίσει καλύτερα το ενδεχόμενο ρίσκο, αφού ένας δανειζόμενος ο οποίος εξοφλεί τις δόσεις έγκαιρα για πολλούς μήνες έχει μικρότερη πιθανότητα να γίνει κακοπληρωτής. Συχνά οι επενδυτές χρησιμοποιούν την δευτερεύουσα αγορά για να ξεφορτωθούν δάνεια που δεν αποπληρώνονται έγκαιρα τα οποία δεν ενδείκνυνται για αγορά.


Tip #10 – Ενεργήστε γρήγορα όταν χρειάζεται

Μερικά από τα πιο ελκυστικά δάνεια αγοράζονται πολύ γρήγορα από τους επενδυτές. Ορισμένες από τις πλατφόρμες που προσφέρουν ελκυστικές ευκαιρίες, ανακοινώνουν εκ των προτέρων δάνεια προτού αυτά κυκλοφορήσουν. Συνήθως λειτουργούν με βάση την αρχή εξυπηρέτησης κατά προτεραιότητα, αλλά κάποιες εκτελούν επιλεκτική κατανομή. Η επένδυση σε αυτά τα δημοφιλή δάνεια μπορεί να είναι απογοητευτική και να πάρει χρόνο. Ωστόσο, οι αποδόσεις που αυτά τα δάνεια προσφέρουν, αξίζουν την προσπάθεια για τους περισσότερους επενδυτές.


Tip #11 – Έχετε μια στρατηγική για τη διάρκεια της επένδυσής σας

Οι επενδυτές μπορούν συνήθως να αγοράσουν δάνεια με διάρκεια που κυμαίνεται από ένα μήνα έως και 7 έτη. Ένα χαρτοφυλάκιο μικρής διάρκειας είναι πιο ρευστό, αλλά δημιουργεί κίνδυνο επανεπένδυσης. Πιστεύουμε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος οι αποδόσεις των επενδυτών να πέσουν στο μέλλον, καθώς όλο και περισσότεροι επενδυτές ενδιαφέρονται για την αγορά δανείων. Ορισμένες πλατφόρμες έχουν ήδη σταματήσει να δέχονται χρήματα από νέους επενδυτές. Η αγορά μερικών δανείων με μεγαλύτερη ημερομηνία μειώνει αυτόν τον κίνδυνο επανεπένδυσης και σιγουρεύει μελλοντικά κέρδη.


Σχόλια

 1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  Καλησπέρα, θα ‘θελα να μου πεις την γνώμη σου για την BONDORA -αν έχεις ασχοληθεί μαζί της. Είμαι γραμμένος σε αυτήν περίπου 3 εβδομάδες κι έχω καταθέσει ένα πολύ χαμηλό κεφάλαιο. Αξίζει να ασχοληθώ μαζί της;

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  45 Χρονών

  1. Δημήτρης

   Γεια σου Δημήτρη,

   Η Bondora είναι μια από τις πρώτες πλατφόρμες στον χώρο, όμως φαίνεται ότι έχει μείνει αρκετά πίσω τόσο από πλευράς αποδόσεων όσο και από πλευράς τεχνολογικής εξέλιξης. Ρίχνει πολύ χρήμα στο marketing και είναι από τις πρώτες πλατφόρμες που μαθαίνει κάποιος όταν ξεκινήσει να ασχολείται με το P2Plending. Eχουμε κάνει μια πρώτη αξιολόγηση και δεν είναι από τις πλατφόρμες που θα με ενδιέφερε να αξιολογήσω περαιτέρω προς το παρόν. Ίσως μέσα στο 2020. Διαβάζω όμως ότι οι αποδόσεις της έχουν πέσει και ο κόσμος διαμαρτύρεται ότι είναι δύστροπη σαν πλατφόρμα. Επίσης δεν έχει buyback guarantee το οποίο είναι αποτρεπτικό. Θα σου πρότεινα για πρώτο βήμα στο P2P να ασχοληθείς με το πραγματικά εύκολο, και γρήγορο Invest & Access της Mintos. Αν έχεις κεφάλαιο μικρότερο των 500 ευρώ που είναι το ελάχιστο για να ενεργοποιήσεις το Invest & Access, τότε θα σου πρότεινα την Grupeer και να ακολουθήσεις τον οδηγό για το πως να σετάρεις το Auto Invest εργαλείο της εύκολα και γρήγορα.

   Αν έχεις σχόλια για την Bondora θα χαρώ να τα διαβάσω και να τα ενσωματώσω στην μελλοντική παρουσίαση της πλατφόρμας.

   Καλά κέρδη,
   Δημήτρης

  2. Μιχάλης Κ.

   Φίλε μου, από προσωπική εμπειρία θα έλεγα ότι ΔΕΝ αξίζει να ασχοληθείς για τους παρακάτω λόγους:

   1) Δεν έχεις καμία εικόνα για το τι συμβαίνει με τα λεφτά σου. Δεν ξέρεις ούτε που επενδύονται ούτε αν επενδύονται όπως θα ήθελες κτλ.

   2) Καλό είναι να έχεις έναν έλεγχο ώστε να προλάβεις ευκαιρίες σε άλλα site ή να κάνεις διορθωτικές κινήσεις.

   Η προσωπική μου άποψη και αυτή με δεδομένο ότι πιστεύω στην εποπτεία του χαρτοφυλακίου από τον επενδυτή, είναι να πάρεις το bonus εγγραφής και να την κάνεις με ελαφρά….Αν παρόλαυτά σου αρέσει ένα site στη λογική του “κλειστού κουτιού” που δεν ξέρεις τι γίνεται αλλά σε ενδιαφέρει μόνο το κέρδος που εμφανίζει, τότε by all means προχώρα…

 2. Στεφανος

  Καλημέρα, σχετικά με την φορολόγηση των κερδών σου τι γίνετε?Κάπου διάβασα οτι τα έσοδα απο τόκους κ τοκομερίδια(νομίζω σε αυτήν την κατηγορία ανήκει το p2p lending, διόρθωσε με αν κάνω λάθος) είναι 10%. Ισχίει αυτό? Επίσης αν τα κέρδη σου τα επανεπενδύεις και δν τα επιστρέφεις Ελλάδα πρέπει να τα δηλώσεις και πάλι? Φαντάζομαι οτι δν είσαι λογιστής να ξες τους νόμους φορολόγισης απέξω, απλά ρωτάω αν ξέρεις κάτι πιο συγκεκριμένο και τι κάνεις εσύ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε απάντηση.

  Στέφανος.

  1. Δημήτρης

   Καλησπέρα Στέφανε

   Για τους περισσότερους λογιστές το P2P είναι εξωτικό…Και η δική μου έρευνα έχει καταλήξει ότι η φορολόγηση είναι η ίδια με τον δανεισμό μεταξύ ιδιωτών. Τα παρακάτω τα γράφω με μία επιφύλαξη γιατί η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και θα πρέπει να συζητηθεί με λογιστή.

   Καταλήγω ότι πρέπει να συμπληρώνεις τους κωδικούς 759-760 στο Ε1 με το ποσό που έχεις διαθέσει σε P2P πλατφόρμες. Το ποσό αυτό πρέπει να δικαιολογείται από τα εισοδήματά σου και αφαιρεί από την ανάλωση κεφαλαίου. Οι τόκοι μπαίνουν στους κωδικούς του Ε1 669-670 γιατί είναι αλλαδαπής προέλευσης και εκεί προσθέτεις τους τόκους που σου έχουν αποδόσει οι πλατφόρμες. Οι πλατφόρμες εκδίδουν πιστοποιητικό που αναφέρει τι ποσό σου έχουν επιστρέψει από τόκους. Οι τόκοι προσθέτουν στην ανάλωση κεφαλαίου.

   Αν το κεφάλαιο δεν επαναεπενδυθεί, τότε θα πρέπει να υπαρχει κίνηση κατάθεσης σε λογαριασμό (επιστροφή δλδ σε εσένα), οπότε στους 781/782 κωδικούς καταχωρείς το ποσό που επέστρεψε (το οποίο και προσθέτει στην αναλωση κεφαλαίου). Σε περίπτωση επένδυσης ξανά όλου του κεφαλαίου και των τόκων, για την επόμενη χρονιά λογίζεται ως κεφάλαιο το κεφάλαιο και οι τόκοι της προηγούμενης.

   Ελπίζω να σε βοήθησα!

   1. Μιχάλης Κ.

    Δημήτρη σε συγχαρώ για την απάντησή σου. Ομολογώ είναι η πιο ολοκληρωμένη απάντηση που βρήκα για το θέμα. Μια-δυο απορίες που παραμένουν στο μυαλό μου:

    1) Τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος κάνει πολλές κινήσεις με μικρά ποσά μέσα στο έτος? Πως θα μπορέσει να συμπληρώσει τους κωδικούς 781/782? Και τι γίνεται στην περίπτωση που κάποια ποσά παραμείνουν για μερικές εβδομάδες εντός και επαναεπενδυθούν στη συνέχεια? Τι ποσό θα πρέπει να υπολογίσουμε τότε?

    2) Τα ποσά από cashbacks και από referral bonus πως φορολογούνται? Προφανώς δεν ανήκουν σε κατηγορία τόκων…Οπότε?

    1. Δημήτρης

     Γεια σου Δημήτρη. Για το νο.1 οι πλατφόρμες δίνουν συγκεντρωτική κατάσταση κερδών για το χρονικό διάστημα που επιλέξεις. Μπορείς να επιλέξεις από 1/1 έως 31/12 και να εχεις στα χερια σου το σύνολο των τόκων που έλαβες από την πλατφόρμα. Για το νο.2, το cashback είναι τόκος και αυτός. Είναι μέρος του συνολικού τόκου και τον καταβάλει η πλατφόρμα στο κλείσιμο της συμφωνίας (όταν δλδ επενδύσεις σε ένα δάνειο). Για το referral bonus κόβεις τιμολόγιο στις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζονται οι πλατφόρμες (οι περισσότερες με TargetCircle).

 3. Στέφανος

  Καλησπέρα και πάλι,
  Άρα αν κατάλαβα καλά θα δηλώσω την αρχική επένδυση (759-760) και τους τόκους (669-670) και εφόσον δεν τραβάω την επένδυση και τα κέρδη απο την πλατφόρμα ας πούμε για 2-3 χρόνια ,κάθε χρόνο θα δηλώνω μόνο τους τόκους που μου επιφέρει το κεφάλαιο που έχει παραχθεί για εκείνη τη χρονιά. Και άμα τραβήξω την επένδυση τότε την δηλώνω με 781-782.

  ΥΓ. Μπορεί να αναρωτιέσαι γιατί δεν ρωτάω κάνα λογιστή να ξεμπερδέψω,
  απλώς μιας και ασχολείσαι ήδη πέζει να ξες κάτι καλύτερα xD

  Και κάτι τελευταίο, πού και πώς θα μοίραζες τώρα ένα ποσό των 2.000-3.000€?

 4. Γιάννης

  Καλησπέρα, πήρα την απόφαση να επενδύσω στη grupeer και mintos από 500€ τα θεωρείς καλό πόσο ή να βάλω παραπάνω; Ευχαριστώ!8

  1. Δημήτρης

   Καλησπέρα. Το ότι “εσπασες” την έπενδυσή σου σε δύο πλατφόρμες είναι σωστή κίνηση. Για το ύψος της επένδυσης είναι μια απόφαση που πρέπει να την πάρεις μόνος σου αξιολογόντας το ρίσκο επένδυσης σε P2P, το συνολικό σου portfolio και τις αποδόσεις που θέλεις να πετύχεις. Καλά κέρδη!

  1. Δημήτρης

   Γεια σου Γιάννη, εξαρτάται από την τράπεζά σου και την πλατφόρμα. Στις περισσότερες των περιπτώσεων 3-4 εργάσιμες.

 5. Γιάννης

  Καλησπέρα, η μεταφορά των χρημάτων πρέπει να γίνει από το κατάστημα της τράπεζας; διότι την έκανα από το κινητό μου και μου έγινε επιστροφή των χρημάτων. Γνωρίζετε το λόγο;

  1. Δημήτρης

   Καλησπέρα, όχι δεν είναι υποχρεωτικό να πας σε κατάστημα, ίσα ίσα θα σου χρεώσουν πολλά (!!) αν το στείλεις απο κατάστημα και όχι απο eBanking. Θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις με την τράπεζα σου και να ζητήσεις διευκρινήσεις.

 6. Σάκης

  Καλησπέρα,
  έκανα μια δοκιμαστική επένδυση 10€ για να κατανοήσω την όλη λειτουργία (8%, Loan Originator Α, buyback guarantee, 1 μήνας διάρκεια).
  Το θέμα είναι ότι στην αναφορά που βγάζει, γράφει ότι στο τέλος (σ ένα μήνα δηλαδή) θα πάρω 9,65€. Πως γίνεται να έχω απώλειες; τι λάθος έκανα; Δε βλέπω να αναφέρεται κάποια τέτοια περίπτωση πουθενά.

  1. Δημήτρης

   Καλησπέρα Σάκη, σε ποιά πλατφόρμα έκανες την επένδυση; Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι να αγόρασες κάτι από την δευτερεύουσα αγορά με υπερτίμηση (premium). Αν θέλεις στείλε μου την πλατφόρμα και το loan ID για να το κοιτάξω περισσότερο.

   1. Σάκης

    Γεια σου Δημήτρη,
    Από mintos, με loan id 26003806-01.
    Τώρα προσπαθώ να μπω στο κλίμα και κάνω κάποιες δοκιμαστικές κινήσεις.
    Σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει, δεν εξηγείται αυτό. Πράγμα που σημαίνει ότι κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά. Από primary το αγόρασα (νομίζω).
    Ευχαριστώ για την απάντηση

    1. Δημήτρης

     Γεια χαρά, βλέπω οτι θα αποπληρωθεί σήμερα (3/12/2019) και 3/1/2020. Επίσης η Mintos δε σου δείχνει τι αποδόσεις θα έχεις από το κάθε δάνειο στο μέλλον (το κάνουν άλλες πλατφόρμες). Σου δίνει όμως το “Payment Schedule” που είναι το πλάνο εξόφλησης του δανείου συνολικά (αφορά δλδ όλους τους επενδυτές). Πως προκύπτουν τα 9,65 ευρώ; Αν θέλεις στείλε μου email για να το κοιτάξουμε ακόμα πιο διεξοδικά.

     1. Σάκης

      Σου έχω στείλει mail με τις πληροφορίες πληροφορίες, μήπως και βγει άκρη.

      Ευχαριστώ

 7. Λίζα

  Γεια σου Δημήτρη! Πολύ χάρηκα που βρήκα σελίδα στα ελληνικά, δεν το περίμενα, και μάλιστα με Q&A. Ψάχνω κάτι τον τελευταίο μήνα, και θα εκτιμούσα τη γνώμη σου.

  Θέλω τα λεφτά που δίνω να πηγαίνουν σε ηθικά σωστούς loan originators, αλλά δεν είναι εύκολο να βρει κανείς αυτές τις πληροφορίες. Αυτό άρχισε όταν είδα ένα βίντεο του John Oliver στο youtube με τίτλο predatory lending, το οποίο αναφέρεται σε payday loans στην Αμερική. Κοιτώντας τα δάνεια που έχω στο grupeer, κάποια λένε τη λέξη payday.

  Άρχισα από τότε να το ψάχνω, αλλά δεν ξέρω πώς θα μπορούσα να είμαι σίγουρη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάποιες προστασίες για τον καταναλωτή, και εταιρίες στην Ευρώπη λένε ότι τις ακολουθούν. Για εκτός Ευρώπης δεν άρχισα να κοιτάω ακόμα.

  Έχεις ασχοληθεί;

 8. Δημήτρης

  Γεια σου Λίζα. Δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι καταλαβαίνω το ερώτημα σου. Τα payday loans εχουν τα υψηλότερα επιτόκια και κάποιοι τα θεωρούν ως τοκογλυφία. Είναι όμως δύσκολο (και υποκειμενικό) να προσδιορίσεις ποιοί loan originators είναι “ηθικοί” και ποιοί όχι. Μια καλή διέξοδος στο δίλημμα αυτό είναι τα Development Projects της Grupeer, οπου ουσιαστικά επενδύεις σε εταιρείες/project που είναι συνδεδεμένα με έργα ανάπτυξης. Ελπίζω να σε βοήθησα! Δημήτρης

  1. Λίζα

   Ευχαριστώ Δημήτρη για την απάντηση. Σωστά το κατάλαβες, αυτό είναι το θέμα. Διαβάζω για κάποιους loan originators και έχω φρίξει… έχει μέσα πράγματα του τύπου “σκοπεύουμε να αυξήσουμε το client retention rate” και για τόκους 1% ανά μέρα. Νομίζω από εδώ και πέρα ότι λέει payday θα το αποφύγω στο Grupeer. Θα αρχίσω να κοιτάζω σε mintos και fastinvest τι παίζει, γιατί έχω και εκεί λογαριασμό.
   Καλή χρονιά!

 9. Θανάσης

  Γειά σου Δημήτρη. Συγχαρητήρια για το site και τη προσπάθεια. Είμαι αρχάριος στο χώρο. Αν και (λίγο) off-topic, θα ήθελα τη γνώμη σου για robo advisors. Αξίζει το κόπο;

  1. Δημήτρης

   Γεια χαρά, έχω ασχοληθεί ελάχιστα με το θέμα, αλλά δεν με έχει πείσει κάποιος από αυτούς που δέχονται Έλληνες επενδυτές. Αυτοί που δέχονται, δεν τους εμπιστεύομαι 🙂

  1. Δημήτρης

   Γεια σου Θεοφάνη! Η Bondora είναι πολλά χρόνια στο χώρο και το go & grow είναι απο τα αξιόπιστά της προγράμματα με αποδόσεις περίπου στο 6-7%

 10. Αντώνης

  Καλημέρα Δημήτρη,
  Θα ήθελα να ξεκινήσω το P2P Lending και θα ήθελα να σε ρωτήσω, λόγω της τωρινής οικονομικής κατάστασης αξίζει να ξεκινήσω αυτήν την περίοδο;

  Σε ευχαριστώ

 11. θοδωρης Τσ.

  καλησπερα σε ολους απο εμπειρια 1 χρονου με bondora και το go and grow προγραμμα εχω να πω πολυ καλα λογια.τιμιο,ευκολο και ξεκαθαρο.μακαρι να πανε καλα τα πραγματα γιατι εχω βαλέι πολλα λεφτα.

 12. Ανδρέας Ραγκούσης

  Καλησπερα, σκέφτομαι για 50% σε mintos 33% σε estateguru και 16% σε reinvest.
  Και σε καθε δανειο να μπαινει το 5% του συνολικου ποσου. Πως το βλεπεις?

 13. Ανδρέας Ραγκούσης

  Να συμπληρώσω, και ολο αυτο να ειναι το 10% των των συνολικων χρηματων που θα επενδυθούν. Πιστεύεις οτι περνει να ειναι και παραπανω? Ή εκει καλά ειναι?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *