Οι αυτόματες αποπληρωμές και οι εξαγορές δανείων της Aforti Finance αναστέλλονται στη Mintos

Η Mintos ενημέρωσε σήμερα τους επενδυτές της σε δάνεια του loan originator Aforti Finance οτι έχει αναστείλει τις αυτόματες αποπληρωμές και τις εξαγορές δανείων (μέσω του buyback guarantee) σε EUR και PLN.

Η απόφαση ελήφθη με βάση τις καθυστερημένες μεταφορές κεφαλαίων του loan originator στην Mintos.

Επίσης όλα τα δάνεια που εκδίδει η Aforti Finance έχουν αφαιρεθεί από την Mintos. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να αγοράσετε ή να πωλήσετε τα δάνεια της Aforti Finance, προς το παρόν.

Η κατάσταση αυτή φαίνεται να έχει επηρεάσει και άλλες πλατφόρμες P2P. Τα οικονομικά στοιχεία που δημοσίευσε τελευταία η Αforti Finance δεν έδειχναν κάποιο πρόβλημα ρευστότητας.

Το p2plending.gr παρακολουθεί το θέμα και θα επανέλθουμε με νεώτερα.

Update 9/8/2019: Η Mintos στη νέα ανακοίνωσή της, ενημερώνει τους επενδυτές ότι συναντήθηκε με την διοίκηση της Aforti Finance και ότι στις αρχές της επόμενης βδομάδας θα υπάρχουν περαιτέρω ανακοινώσεις. Άλλες P2P πλατφόρμες ενημέρωσαν τους επενδυτές τους ότι οι πληρωμές θα επανέλθουν την επόμενη βδομάδα αφού το θέμα ήταν κατεξοχήν τεχνικό.

Update 13/8/2019: Με καινούριες ανακοινώσεις της, η Mintos γνωστοποιεί ότι εκπρόσωποί της συναντήθηκαν με την Aforti Finance στην Πολωνία, με σκοπό να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα των αποπληρωμών. Αργότερα αυτή την εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει καινούρια ενημέρωση από την Mintos. Ακόμα υπενθύμισαν ότι από τον Ιανουάριο του 2019 δεν έχουν τοποθετηθεί καινούρια δάνεια της Aforti Finance στην πρωτεύουσα αγορά της Mintos μετά από αμοιβαία συμφωνία, καθώς η απόδοση του εν λόγω loan originator ήταν ασθενέστερη από την αναμενόμενη.

Update 14/8/2019: Με νέα ανακοίνωσή της σήμερα η Mintos, γνωστοποιεί ότι οι αποπληρωμές δανείων της Aforti Finance στη Mintos θα ξεκινήσουν από σήμερα! Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι διαταραχές στις αποπληρωμές δανείων της Aforti Finance προέκυψαν εν μέσω τεχνικών ζητημάτων μεταξύ των πληροφοριακών συστημάτων της Mintos και της Aforti, κάτι που οδήγησε σε αναντιστοιχίες των ταμειακών ροών. Για την προστασία των επενδυτών, η αναστολή κίνησης δανείων της Aforti Finance στη δευτερεύουσα αγορά, θα συνεχιστεί μέχρι νεωτέρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *