Η IuteCredit θα εξαγοράσει μέρος του δανειακού χαρτοφυλακίου της στη Mintos

Στα τέλη Ιουλίου, η IuteCredit εξέδωσε με επιτυχία ένα ομολογιακό δάνειο ύψους 40 εκατ. Ευρώ. Έτσι, η κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρία χρηματοδότησης προσωπικών δανείων θα επανεξετάσει τις πηγές χρηματοδότησής της, οι οποίες θα περιλαμβάνουν δάνεια που χρηματοδοτούνται από επενδυτές στη Mintos.

Από τις 16 Αυγούστου 2019, η IuteCredit θα επαναγοράσει εν μέρει δάνεια από επενδυτές στη Mintos χρησιμοποιώντας την επιλογή εξαγοράς που προβλέπει η συμφωνία εκχώρησης. Ο στόχος είναι να επαναγοράσει 10 εκατ. Ευρώ από δάνεια που χορηγούνται σε δανειολήπτες στη Μολδαβία, την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και την ΠΓΔΜ.

Πιο συγκεκριμένα, η IuteCredit σκοπεύει να επαναγοράσει περίπου:

  •     Δάνεια ύψους 3,8 εκατ. Ευρώ που προέρχονται από την Αλβανία
  •     Δάνεια ύψους 3,7 εκατ. Ευρώ που προέρχονται από τη Μολδαβία
  •     Δάνεια ύψους 1,7 εκατ. Ευρώ που προέρχονται το Κοσσυφοπέδιο
  •     Δάνεια ύψους 0,8 εκατ. Ευρώ που προέρχονται από την ΠΓΔΜ

Η IuteCredit θα επαναγοράσει τόσο εξυπηρετούμενα όσο και μή εξυπηρετούμενα δάνεια. Το σύνολο των δανείων που η IuteCredit θα επαναγοράσει από τους επενδυτές θα είναι αντιπροσωπευτικό του χαρτοφυλακίου του χρηματοδοτούμενου δανείου.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας 1 στα 3 δάνεια θα επαναγοραστούν, ενώ πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι το φαινόμενο αυτό είναι συνηθισμένο και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας από πλευράς των επενδυτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *