Ενημέρωση χαρτοφυλακίου – Ιούνιος 2019

Γενικά

Ο Ιούνιος είχε μεγάλο ενδιαφέρον για την P2P lending κοινότητα. Το πρώτο συνέδριο για τον P2P δανεισμό πραγματοποιήθηκε 7-8 Ιουνίου 2019 στην Ρίγα της Λετονίας. Εκεί βρέθηκαν εκπρόσωποι από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες P2P της Ευρώπης, ανταλλάχτηκαν απόψεις και εμπειρίες ενώ η Mintos βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει το νέο της προϊόν “Invest & Access” . Το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά.

Τρέχουσες επενδύσεις

Το κλείσιμο του Ιουνίου με βρήκε με τις παρακάτω επενδύσεις σε P2P πλατφόρμες.

Αποδόσεις χαρτοφυλακίου: Ιστορικό

Η απόδοση του χαρτοφυλακίου σε Ρ2Ρ για το Ιούνιο ήταν: 59,96€. Αυτόν τον μήνα άρχισε να συνεισφέρει στις αποδόσεις και η επένδυση μου στην PeerBerry. Στην πλατφόρμα αυτή επενδύω από τον Φεβρουάριο 2019, έτσι έχω επικαιροποιήσει το πιο πάνω γράφημα για να περιλαμβάνει και την PeerBerry. Η σταθεροποίηση των αποδόσεων είναι πλέον γεγονός, ενώ λόγω καλοκαιρινής ραστώνης και διακοπών δεν έχω σκοπό να κάνω αλλαγές στα portfolio μου για τον επόμενο μήνα.

Mintos

Τον Ιούνιο η Mintos εισήγαγε αλλαγές. Φάνηκε να είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού στο P2P conference στη Ρίγα – αναμενόμενο αφού είναι leader στον χώρο – και προχώρησε στα εξής:

  • Τον Ιούνιο έτρεξε μια τεράστια cashback καμπάνια με αποδόσεις έως και 1%.
  • Παρουσίασε το Invest & Access προϊόν.
  • Ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του 2019 θα έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την λήψη e-bank άδειας από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα. Ο σκοπός είναι να παρέχει στους επενδυτές της κανονικό λογαριασμό τραπέζης (IBAN) καθώς και χρεωστική κάρτα. Οι φήμες λένε για MasterCard.
  • Επίσης στο Q3 2019 θα βγουν εφαρμογές για κινητά με το iOS να είναι το πρώτο. Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνω ότι το p2plending.gr θα βρίσκεται ανάμεσα στους beta testers, ως εκ τούτου θα δείτε πρώτοι την παρουσίαση της εφαρμογής προτού κυκλοφορήσει στο ευρύ κοινό.
Οι αποδόσεις των επενδύσεών μου στην Mintos

Στο οικονομικό σκέλος, οι επενδύσεις μου είχαν μια μικρή αύξηση. Επίσης ανέλυσα λίγο παραπάνω την υπεραπόδοση του Απριλίου και είδα ότι αρκετά δάνεια έληξαν πρόωρα ως εκ τούτου αποδόθηκαν τόκοι που θα έπρεπε να αποδοθούν αργότερα. Δεν με δυσαρεστεί καθόλου αυτό!

Grupeer

Η Grupeer παραμένει η νο.1 πλατφόρμα στις προτιμήσεις μου. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει απορροφήσει το μεγαλύτερο ποσοστό των κεφαλαίων που επενδύω σε P2P.

Και εδώ είχαμε καλοκαιρινή cashback καμπάνια με αποδόσεις 1%.

Οι αποδόσεις των επενδύσεών μου στην Grupeer φαίνονται παρακάτω:

Οι αποδόσεις των επενδύσεών μου στην Grupeer

Fast Invest

Η μικρή – δοκιμαστική – επένδυση μου στην Fast Invest απέδωσε σχεδόν το ίδιο και τον Ιούνιο. Παραμένω επιφυλακτικός σχετικά με την πλατφόρμα για τους λόγους που έχω αναφέρει και στην αξιολόγηση της, όμως τόσο οι υπηρεσίες της όσο και οι αποδόσεις της είναι αξιόλογες. 

Δυστυχώς δεν τήρησε τον προγραμματισμό που η ίδια είχε ανακοινώσει σχετικά με την παρουσίαση των loan originators με τους οποίους συνεργάζεται μέσα στο Q2 2019. Έπειτα από σχετική επικοινωνία με διαβεβαίωσαν ότι είναι πολύ κοντά στην ανακοίνωση και ότι δουλεύουν πυρετωδώς πάνω σε αυτό. Αναμένουμε!

Οι αποδόσεις των επενδύσεών μου στην FastInvest

PeerBerry

Η επένδυσή μου στην PeerBerry φαίνεται πολλά υποσχόμενη. Παρατηρώ ελάχιστα δάνεια να βρισκόνται σε καθυστέρηση, ενώ το auto invest εργαλείο λειτουργεί άψογα.

Οι αποδόσεις των επενδύσεών μου στην PeerBerry φαίνονται παρακάτω:

Διαβάστε μια αναλυτική παρουσίαση της PeerBerry εδώ

Συμπεράσματα

Ο Ιούνιος έφερε ευχάριστα νέα μετά τον δύσκολο Μάιο. Οι πλατφόρμες αναπτύσονται, νέα προϊόντα και δυνατότητες προστίθενται ενώ οι αποδόσεις παραμένουν υψηλές. Θα παρακολουθώ στενά την Fast Invest για να δω αν θα τηρήσει την υπόσχεσή της, και έχω ήδη αυξήσει το κεφάλαιο μου στη Mintos με σκοπό να δοκιμάσω το Invest & Access προϊόν. Η ανάλυση του επόμενου μήνα θα έχει νεότερα.

Καλό καλοκαίρι και καλές διακόπες!

Stay tuned!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *