Ενημέρωση χαρτοφυλακίου – Ιούλιος 2019

Γενικά

Το πιο σημαντικό γεγονός του Ιουλίου ήταν η δοκιμή του Invest & Access προϊόντος της Mintos και η δημοσίευση του roadmap της Grupeer. Επίσης κατα την διάρκεια του Ιουλίου και οι δύο εταιρείες έτρεξαν καμπάνιες CashBack με αποδόσεις μέχρι και 2%. Οι εν λόγω καμπάνιες είναι το δυνατό χαρτί στο marketing, τα δάνεια τα οποία προσφέρουν cashback εξαντλούνται άμεσα.

Τρέχουσες επενδύσεις

Το κλείσιμο του Ιουλίου με βρήκε με τις παρακάτω επενδύσεις σε P2P πλατφόρμες. Πρόσθεσα 500€ στην Mintos με σκοπό να δοκιμάσω το Invest & Access. Φυσικά, τα αποτελέσματα αυτής της αύξησης θα αρχίσουν να εμφανίζονται στα στατιστικά του Σεπτεμβρίου και μετά.

Αποδόσεις χαρτοφυλακίου: Ιστορικό

Η απόδοση του χαρτοφυλακίου σε Ρ2Ρ για το Ιούλιο ήταν: 67,78€. Λόγω καλοκαιρινής ραστώνης και διακοπών δεν έχω σκοπό να κάνω αλλαγές στα portfolio μου και για τον επόμενο μήνα.

Mintos

Τον Ιούλιο η Mintos αντιμετώπισε μικρά τεχνικά προβλήματα στα auto invest εργαλεία. Φαίνεται ότι το Invest & Access προϊόν είχε μεγαλύτερο αντίκτυπο στο infrastucture της πλατφόρμας από το αναμενόμενο, έτσι το auto invest εργαλείο πολλές φορές έκανε 2-3 μέρες μέχρι να ξεκινήσει να επενδύει. Ως εκ τούτου παρατηρήθηκε cash drag το οποίο έλυσα με επενδύσεις που μπήκαν με το χέρι.

Επίσης επένδυσα 500 € στο Invest & Access προϊόν, όπως φαίνεται παρακάτω:

To Invest & Access

Σίγουρα για νέους στον χώρο επενδυτές είναι ο πιο απλός και εύκολος τρόπος να ξεκινήσουν να επενδύουν σε P2P δάνεια, όμως οι αποδόσεις του είναι ακόμα υπό εξέταση. Παραθέτω:

Οι αποδόσεις του Invest & Access μου

Παρατηρούμε ότι έχει πολύ καλή απόδοση της τάξης του 12,24%, έχει επενδύσει σε δάνεια μέσης διάρκειας 27μηνών και 29 ημερών, όμως το 21,02% των δανείων είναι late/grace. Θεωρώ το ποσοστό αρκετά υψηλό, η αλήθεια όμως είναι ότι αυξομειώνεται καθημερινά. Να σημειώσψ εδώ ότι τα παραπάνω στοιχεία αφορούν το προσωπικό μου Invest & Access portfolio. Σε κάθε επενδυτή τα πιο πάνω νούμερα διαφέρουν. Περισσότερη ανάλυση τον επόμενο μήνα.

Γενικά οι αποδόσεις των επενδύσεων μου στην Mintos διαμορφώθηκαν ως εξής (συμπεριλαμβάνονται και οι αποδόσεις του Invest & Access):

Οι αποδόσεις των επενδύσεών μου στην Mintos

Οι επενδύσεις μου είχαν μια μικρή αύξηση η οποία είναι λογική και αναμενόμενη. Όπως έχω αναφέρει ξανά, ανέλυσα λίγο παραπάνω την υπεραπόδοση του Απριλίου και είδα ότι αρκετά δάνεια έληξαν πρόωρα ως εκ τούτου αποδόθηκαν τόκοι που θα έπρεπε να αποδοθούν αργότερα. Δεν με δυσαρεστεί καθόλου αυτό!

Grupeer

Η Grupeer παραμένει η νο.1 πλατφόρμα στις προτιμήσεις μου. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει απορροφήσει το μεγαλύτερο ποσοστό των κεφαλαίων που επενδύω σε P2P.

Δεν ασχολήθηκα καθόλου με την πλατφόρμα όλο τον Ιούλιο. Οι επενδύσεις μου αποδίδουν άψογα χωρίς να χρειαστεί καμμία επέμβαση.

Οι αποδόσεις της Grupeer φαίνονται παρακάτω:

Οι αποδόσεις των επενδύσεών μου στην Grupeer

Fast Invest

Η μικρή – δοκιμαστική – επένδυση μου στην Fast Invest απέδωσε σχεδόν το ίδιο και τον Ιούλιο. Παραμένω επιφυλακτικός σχετικά με την πλατφόρμα για τους λόγους που έχω αναφέρει και στην αξιολόγηση της, όμως τόσο οι υπηρεσίες της όσο και οι αποδόσεις της είναι αξιόλογες. 

Δεν έχω σκοπό να αυξήσω την επένδυσή μου όσο οι συνθήκες παραμένουν ίδιες, όσο δηλαδή η εταρεία δεν ανακοινώνει τους loan originators με τους οποίους συνεργάζεται.

Επίσης επειδή το ποσό που έχω επενδύσει είναι πολύ μικρό (200€) παρατηρώ cash drag το οποίο και είναι απόλυτα λογικό.

Οι αποδόσεις των επενδύσεών μου στην FastInvest

PeerBerry

Η PeerBerry αντιμετώπισε κάποια τεχνικά προβλήματα όλο τον Ιούλιο στην ιστοσελίδα της. Δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα με τις επενδύσεις οι οπόιες και συνεχίζουν να αποδίδουν εντυπωσιακά.

Στο newletter της, ενημέρωσε τους επενδυτές για έναν νέο loan originator καθώς επίσης και τα άκρως ικανοποιητικά στατιστικά της για τον Ιούνιο.

Οι αποδόσεις των επενδύσεών μου στην PeerBerry φαίνονται παρακάτω:

Οι αποδόσεις των επενδύσεών μου στην PeerBerry

Διαβάστε μια αναλυτική παρουσίαση της PeerBerry εδώ

Συμπεράσματα

Ο Ιούλιος ήταν πολύ καλός μήνας. Με cashback καμπάνιες και αύξηση κερδών. Οι πλατφόρμες μπαίνουν σιγά σιγά σε mode διακοπών, αφού ο Αύγουστος είναι παραδοσιακά μήνας διακοπών (και) στην Ευρώπη. Περιμένω έναν ήσυχο Αύγουστο και από Σεπτέμβρη υποψιάζομαι ότι οι πλατφόρμες θα παρουσιάσουν νέα προϊόντα και λειτουργίες.

Καλό καλοκαίρι και καλές διακόπες!

Stay tuned!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *