Ενημέρωση χαρτοφυλακίου – Απρίλιος 2019

Τρέχουσες επενδύσεις

Το κλείσιμο του Απριλίου με βρήκε με τις παρακάτω επενδύσεις σε P2P πλατφόρμες.

Αποδόσεις χαρτοφυλακίου: Ιστορικό

Η απόδοση του χαρτοφυλακίου σε Ρ2Ρ για το Απρίλιο ήταν: 54,58€. Αυτόν τον μήνα άρχισε να συνεισφέρει στις αποδόσεις και η μικρή επένδυση μου στην Fast Invest. Επίσης η αύξηση των επενδύσεων σε Mintos και Grupeer έχει αρχίσει να αποδίδει. Για τους επόμενους μήνες περιμένω μια σταθεροποίηση των αποδόσεων.

Mintos

Συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία οι αποδόσεις των επενδύσεων στη Mintos και αυτό το μήνα. Τον Απρίλιο η Mintos εξέδωσε την Ετήσια Οικονομική Έκθεσή της για το 2018 ενώ προστέθηκε ακόμα ένας loan originator στο portfolio της. Είμαι πολύ ευχαριστημένος τόσο από την πορεία της εταιρείας, όσο και από τις αποδόσεις μου σε αυτή την πλατφόρμα.

Οι αποδόσεις των επενδύσεών μου στην Mintos

Grupeer

Η Grupeer παραμένει η νο.1 πλατφόρμα στις προτιμήσεις μου. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει απορροφήσει το μεγαλύτερο ποσοστό των κεφαλαίων που επενδύω σε P2P. Ο Απρίλιος ήταν ένας εξαιρετικός μήνας κατά την διάρκεια του οποίου η Grupeer πρόσθεσε δάνεια από loan originators στην Ρωσία, στην Νιγηρία και στις Φιλιππίνες.

Οι αποδόσεις των επενδύσεών μου στην Grupeer φαίνονται παρακάτω:

Οι αποδόσεις των επενδύσεών μου στην Grupeer

Fast Invest

Η μικρή – δοκιμαστική – επένδυση μου στην Fast Invest απέδωσε 2,35€ τον Απρίλιο. Παραμένω επιφυλακτικός σχετικά με την πλατφόρμα για τους λόγους που έχω αναφέρει και στην αξιολόγηση της, όμως τόσο οι υπηρεσίες της όσο και οι αποδόσεις της είναι αξιόλογες. Θα παρακολουθώ την πορεία της εταιρείας και της πλατφόρμας και ίσως αυξήσω το κεφάλαιο μου σε αυτή τους επόμενους μήνες.

Οι αποδόσεις των επενδύσεών μου στην FastInvest

Συμπεράσματα

Ο τομέας του P2P συνεχίζει να μεγαλώνει, με τις πλατφόρμες να αυξάνουν τον αριθμό των δανείων που προσφέρουν και των επενδυτών που εξυπηρετούν.

Σε προσωπικό επίπεδο, ο Απρίλιος ήταν ένας καλός μήνας με τις αποδόσεις να αυξάνονται. Ήδη αξιολογώ την επόμενη πλατφόρμα την οποία και σκοπεύω να παρουσιάσω μέσα στον Μάϊο.

Stay tuned!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *